آیا نرم افزارهای ERP ارزش هزینه دارد؟

نرم افزار برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP) می تواند برای انواع برنامه های کاربردی، در بخش های مختلف استفاده شود. از این سیستم‌ها به منظور بهبود بهره وری، استفاده حداکثری از منابع فعلی و بهبود ROI در هر پروژه استفاده می‌شود. اما به طور معول استفاده از این سیستم‌های جامع حتی برای کسب و کارهای کوچک هزینه‌های زیادی دارد.

کارآفرینان و مدیران کسب و کار باید این رابطه را ارزیابی کنند و تصمیم بگیرند که آیا مزایای نرم افزار بیش از هزینه های خرید و اجرای آن است یا نه !؟ اما چگونه می توانید این تصمیم را به درستی گرفت؟

ROI و هزینه های نرم افزار ERP

برای محاسبه ارزش نسبی نرم افزار ERP شما باید ROI آن را در نظر بگیرید و یا اینکه مقدار هزینه‌ای که این سیستم برای شما ایجاد و یا پس‌انداز می‌کند را مقایسه کنید. بنابراین باید بررسی کرد که چه هزینه‌هایی را برای پیاده‌سازی این سیستم‌ها باید در نظر گرفت ؟

  • سخت‌افزار و ارتقاء: شما شاید محتاج به ارتقاء سرویس‌های خود داشته باشید و یا اینکه به تجهیزاتی برای حمایت از نرم‌افزار ERP خود محتاج باشید. ولی این همه‌ی هزینه‌ای که باید صرف کنید نیست…
  • مجوزهای نرم‌افزار یا نرخ اشتراک: اگر بخواهید نرم‌افزار ERP خود را به صورت قانونی فراهم کنید لازم است که یک نرخی را پرداخت کنید.همچنین بسته به تعداد کاربرها و نیازهای خود مجبور خواهید بود به صورت ماهانه هزینه‌ی اشتراک پرداخت کنید.
  • سفارشی سازی و مشاوره: اگر شما از یک سیستمی استفاده کنید که قبل از راه اندازی و کار کردن با آن نیازمند فعال شدن آن و ایجاد تغییراتی در آن سیستم باشد، آنگاه برای ایجاد این تغییرات شما باید هزینه‌ای را متقبل شوید. و یا اگر به صورت کلی تیم شما در استفاده از این سیستم به مشکل بر بخورد نیازمند مشاوره خواهد بود که این امر خود هزینه‌ای مجزا دارد.
  • هزینه‌های جاری: هزینه‌هایی از قبیل نگهداری ، آموزش و به روز رسانی سیستم
چگونه نرم افزارهای ERP باعث صرفه جویی در پول می‌شود:

از آنجا که نرم افزار ERP در بسیاری از زمینه های کسب و کار شما تاثیر می گذارد، می تواند در هزینه‌های کسب و کارتان از راه های مختلف صرفه جویی کند:

  • سازمان دادن: نرم افزار شما به کسب و کارتان کمک می کند همه چیز را سازماندهی کنید. قادر به فراخوانی یک فاکتور خاص یا پرونده پروژه در عرض چند ثانیه، به جای دقیقه که باعث می‌شود سازمان شما صدها ساعت کاری در طی ماه‌ها و سال‌ها ذخیره کند.
  • اولویت بندی پروژه: نرم افزار ERP همچنین به اولویت بندی پروژه های شما کمک می کند، به شما این امکان را می دهد تا در پروژه های سودآور پیش از پروژه های کم‌ ارزش‌تر خود کار کنید و با تمرکز بر مهمترین اولویت ها، شما می توانید این پروژه ها را سریعتر اجرا کنید. در نهایت، این کار به شما کمک می کند سریع و سودآورتر کار کنید و درآمد بیشتری را در هر ساعت بدست آورید.
  • دنبال کردن موجودی‌ها: اکثر انواع نرم افزار ERP به شما امکان ردیابی موجودی را می دهد که به شما کمک می کند از دست دادن و کاهش کارایی حمل و نقل و بخش های تدارکات خود را به حداقل برسانید. بسته به حجم عملیات و سیستم شما که در حال حاضر استفاده می کنید، این قابلیت می تواند به هزینه‌ی قابل توجهی را صرفه جویی کند.
  • اتوماسیون: بسته به نحوه سفارشی کردن پلت فرم شما، نرم افزار ERP شما به طور خودکار ده ها کار مختلف کارمند را که به صورت دستی انجام می‌شد را به صورت اتوماتیک انجام ‌می‌دهد. که این امر سبب صرفه‌جویی چه در هزینه و چه در زمان می‌شود.
  • کنترل هزینه: نرم افزار ERP به شما کمک می کند تا هزینه های خود را چه از هزینه های اداری و چه از هزینه های عملیاتی در حال انجام پیگیری و تجزیه و تحلیل کنید. با این نوع شفافیت، شما می توانید راهکاری را ایجاد کنید که کسب و کار شما را بسیار موثر می کند.
  • چابکی مالی: اکثر سیستم‌های ERP دارای یک یکپارچگی مالی هستند که پروسه‌های مالی مانند صورت‌‌حساب‌ها ، دریافتی‌ها و پرداختی‌ها را سریعتر انجام میدهد. این بدان معنی است که شما به پول نقد سریعتر دسترسی خواهید داشت و می توانید با تصمیمات مالی خود در تعامل باشید.
  • هزینه های زیربنایی: اگر شما از سیستم های متعدد برای مدیریت سازمان خود استفاده می کنید، تغییر به یک پلت فرم ERP می تواند هزینه های زیربناییتان را به شدت کاهش دهد. در اصل شما برای یک سیستم پول میدهید و هزینه میکنید. با این کار در هزینه‌های خود صرفه‌جویی قابل توجهی خواهید داشت.

متغیرهای مهمی که می‌توان در نظر گرفت

همچنین مهم است بدانیم که هزینه ها و مزایای ما بر اساس چندین متغیر می تواند بطور قابل توجهی متفاوت باشد:

  • خاصیت‌های پلت فرم: همه سیستم عامل ها برابر نیستند. بعضی از آنها گرانتر هستند، بعضی از ویژگی های بیشتری برخوردار هستند و برخی مسئولیت های بیشتری را با کارایی بیشتر انجام می دهند.
  • پیاده‌سازی: هزینه های پیاده سازی شما براساس نحوه یادگیری پلتفرم، تنظیمات سخت افزاری فعلی شما و اینکه آیا نیاز به یکپارچگی دارید، متفاوت خواهد بود.
  • کارکنان: اینکه کارکنان شما چگونه از این سیستم استفاده می‌کنند نیز یک فاکتور مهم برای رسیدن به یک بازدهی مناسب و صرفه جویی قابل توجه است. آیا تیم شما به صورت فعال کار میکند تا بتواند بهترین استفاده را از نرم‌افزار ببرد؟

بنابراین، آیا نرم افزار ERP ارزش هزینه دارد؟ این بستگی به کسب و کار شما دارد، کدام پلتفرم را انتخاب میکنید و چطور میخواهید از آن استفاده کنید. در آخر می‌توان گفت برای اکثر مشاغل، نرم افزار ERP (حداقل در طولانی مدت) یک سرمایه گذاری ارزشمند است.

مجموعه خبره با سالها تجربه در زمینه‌ی نرم‌افزاری بلاخص در سیستم های جامع مدیریت منابع سازمانی ، دو محصول کارآمد را معرفی کرده است. یک سیستم درنا که مخصوص کسب و کارهای کوچک و متوسط است و همچنین سیستم قو که برای کسب و کارها و ادارات در اشل کشوری است. این سیستم ها با توجه با نیازسنجی‌های انجام شده پیاده سازی شده که توانایی پوشش هر گونه فعالیت های سازمانی را دارا می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

پنج × 2 =


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

فهرست